Cambodja met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Cambodja Vietnam Laos

Overnachten met kinderen in Cambodja

Door de verscheidenheid aan toeristen is het accommodatieaanbod zeer veelzijdig. Zeker in Phnom Penh en Siem Reap, de steden waar de meeste toeristen hun dollars laten rollen. Van de goedkoopste guesthouses (3,00 USD) tot decadent luxe hotel/resorts waar prijzen op aanvraag bekend worden gemaakt (honderden USD excl. ontbijt). Ook in de midrange-categorie is genoeg te vinden. Voor rond de 40 dollar heb je een mooie kamer in een hotel/resort met zwembad en alle luxe die je maar kunt wensen.

Er zijn verbazingwekkend veel nieuwbouwhotels. Zelfs in Koh Kong, waar volgens de Lonely Planet sprake is van een bezettingsgraad van maar 15%, verbleven we in een splinternieuw hotel. De Cambodjanen in het hotelwezen zien de toekomst positief tegemoet, en dat is ook niet zo gek als je kijkt naar de stijging van het aantal toeristen. Bood Cambodja in 2000 onderdak aan 400.000 toeristen, in 2007 mocht ze de tweemiljoenste bezoeker verwelkomen.

Doordat er zoveel nieuwe accommodatie wordt gebouwd, zijn de betere deals niet te vinden in de reisgidsen. Zoek liever op internet of in de informatieve gidsjes die in hotels en restaurants van Phnom Penh en Siem Reap worden verstrekt. Deze gidsjes (gemaakt voor en door westerlingen) staan vol met actuele en uitgebreide informatie over eten, drinken, uitgaan en allerlei praktische zaken zoals vervoer, post, telefoon, internet, accommodatie etc. etc. Erg handig om je te oriƫnteren op de mogelijkheden van de stad waarin je verblijft.

Klik hier voor onze eigen reviews over accommodatie in Cambodja. Onze uitgebreide informatie over accommodatie in Zuidoost Aziƫ vindt je hier.

Content for id "TellerGoogle" Goes Here