Cambodja met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Cambodja Vietnam Laos

Contact met thuis

Opa en oma zullen de kinderen missen als je ze meeneemt op reis door Cambodja, en andersom. Ook vriendjes en vriendinnetjes willen misschien contact onderhouden. Maar hoe eenvoudig is dat vanuit Cambodja?

Internet
In Cambodja zijn internetcafés genoeg. De verbinding is redelijk snel en je betaalt er meestal 1,00 USD per uur. Veel guesthouses en hotels hebben computers staan en enkelen bieden zelfs Wifi in de kamer. Reis je met een laptop en biedt je hotel of guesthouse geen wifi? Kijk dan gewoon welk signaal het sterkst is en probeer met de eigenaar van de verbinding een deal te maken voor het meesurfen. Ontvang je het signaal van Clicknet? Helemaal goed. Zij bieden heel modern internettoegang door middel van hotspots in Phnom Penh en Siem Reap. Op verschillende punten kun je prepaid kaarten kopen van 5,00 of 10,00 USD.

Telefoon
We waren gewaarschuwd, een simkaart krijg je niet zo eenvoudig in Cambodja. Je moet een bewijs hebben dat je hier woont, en eigenlijk moet je ‘huisbaas’ of werkgever mee om te tekenen dat hij voor je ‘integriteit’ instaat. Wij namen de proef op de som en stapten op een telefoonshopje af tegenover de Russische Markt in Phnom Penh. Geen enkel probleem. Zonder controle van onze identiteit was ons mobieltje binnen een kwartier voorzien van een MPhone simkaart en 5,00 USD beltegoed. Voor de simkaart betaalden we ook 5,00 USD. Bellen naar het buitenland kost via MPhone 0,25 USD. Bijzonder goedkoop als je bedenkt dat bellen vanuit hotels of het postkantoor tussen de 1,60 en 3.00 USD per minuut kost.

Bij bellen vanuit Cambodja naar Nederland toets je met een MPhone simkaart eerst 165, dan de landcode van Nederland: 31 en ten slotte het driecijferig telefoonnummer zonder 0 (dan worden het dus negen cijfers).

Via Skype of andere goedkope belaanbieders (zie www.televergelijk.nl) kan de familie voor een paar cent per minuut naar jouw mobieltje bellen. De landcode is +855. De kwaliteit kan te wensen over laten.

Televisie
In veel hotels en guesthouses staat een tv in de kamer. Met een beetje geluk kun je naast de gebruikelijke zenders als CNN, Animal Planet en Cartoon Network ook BVN ontvangen, de Nederlands-Belgische zender. Voor onze meiden was het een hoogtepunt om na vier maanden weer eens Sesamstraat, Samson en Gert en Bumba te kunnen kijken.

Content for id "TellerGoogle" Goes Here