Cambodja met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Cambodja Vietnam Laos

Wat eten ze in Cambodja

De Khmer keuken is, als je uitgaat van het aanbod in de restaurants, niet heel uitgebreid. Bijna overal wordt naast de Amok en Lok Lak ook Thais en westers eten aangeboden. En ook in Cambodja geldt dat groenten gewokt worden en vrijwel rauw of al dente worden geserveerd.

Door de grote populatie expats en hulpverleners is het aanbod in restaurants gevarieerd en de keuze groter dan in de omringende landen. Naast het vertrouwde Indiaas, hier ook Mexicaans, Spaans, Frans of Maleisisch (ja echte saté met pindasaus en een heuse rendang). Deze restaurants vindt je in de grote steden en dan heb je nog keuze in de luxegraad ook.

De expatmarkt zorgt er ook voor dat je in de supermarkten een aanbod hebt, vergelijkbaar met die in het westen. Natuurlijk tegen westerse of zelfs nog iets hogere prijzen. Lang geen bruin brood gegeten? The Blue Pumpkin bakt het en levert het voorverpakt aan de supermarkten van Siem Reap. Plakje oude kaas er op? De extra mature cheddar uit het koelvak komt een heel eind in de richting van de Nederlandse Old Amsterdam. Olijven, spruitjes en sperziebonen uit blik? Onze kindjes vonden het geen probleem deze koud te eten. Zo groot was de behoefte naar vertrouwd eten en zachte groenten.

De extra keuzemogelijkheden waren bij ons heel welkom na vier maanden rijst en de vertrouwde p’s (pizza, pasta, patat en pannenkoeken) die hier overigens ook allemaal heel goed verkrijgbaar zijn. Happy pizza? In Phnom Penh werd ons voor het eerst gevraagd of en hoe happy we deze wilden. We twijfelden al of het verhaal in de Lonely Planet over de Happy Pizza’s in Laos en Cambodja wel klopte. Dus toch, maar nooit ongevraagd.

Content for id "TellerGoogle" Goes Here