Cambodja met kinderen
www.verrereizenmetkinderen.nl Cambodja Vietnam Laos

Met de kinderen naar Oost Cambodja

Kratie, Mondulkiri, Ban Lung en Kaam Samnor. Het oosten van Cambodja wordt nog nauwelijks bezocht door westerse toeristen. Westerse gezinnen zien deze regio veelal alleen als ze kiezen voor de overtocht naar Vietnam over de Mekong rivier en krijgen dan niet echt een inkijkje in deze bijzondere regio.

Kaam Samnor is de plaats waar de toerist die gebruik maakt van de waterverbinding met Vietnam het land binnenkomt of verlaat. De Mekong is de voornaamste (water)weg die beide landen verbindt. Tenminste, voor het toeristenverkeer. De tocht per speedboot van Phnom Penh naar de Mekongdelta is niet ongevaarlijk en kan vanwege het overboeken ook oncomfortabel zijn.

De zoetwaterdolfijn leeft in de Mekong tussen de Laotiaanse grens en Kratie. Met uitsterven bedreigd, vormt dit dier de voornaamste attractie van deze Cambodjaanse rivierstad. Weinig gezinnen ondernemen de avontuurlijke tocht vanuit Phnom Penh naar deze stad. Wij zijn heel benieuwd naar ervaringen van ouders in deze stad.

Ook voor de Mondulkiri en Ratanakiri (Ban Lung) provincies kunnen we helaas niet uit eigen ervaring putten. Deze meest gemeleerde regios van Cambodja herbergen de grootste mix aan ethiciteiten. Bergen zoals in de buurlanden kent Cambodja niet. De 'bergvolkeren' zoals je die vindt in Noord Thailand of Vietnam kom je hier niet tegen. Maar voor de grootste diversiteit qua volken en natuurschoon in Cambodja moet je in deze 'berg'regio 's zijn. Voor kinderen zijn in deze regio's de olifantenritjes natuurlijk de grootste lokker.

> naar boven

Content for id "TellerGoogle" Goes Here