Cambodja met kinderen
Phnom Penh Waterpark
www.verrereizenmetkinderen.nl Cambodja Vietnam Laos

Phnom Penh voor kinderen

Phnom Penh en Udong vormen het hart van het Khmer koninkrijk rond de machtige Mekong rivier, oftewel Cambodja. Udong is lang de hoofdstad van het koningkrijk geweest en is de stad waar vele koningen gekroond zijn. Op slechts veertig kilometer van de huidige hoofdstad is het een populaire plek voor Cambodjaanse families om dat te doen waar Cambodjanen dol op zijn: Picknicken.

Phnom Penh is niet te vergelijken met de hoofdsteden van de buurlanden Vietnam en Thailand. Het is geen metropool als Saigon of Bangkok. Het is echter ook niet een groot dorp zoals het Laotiaanse Vientiane. Phnom Penh is wel degelijk een echte hoofdstad met alle stedelijke voorzieningen, schrijnende armoede en exorbitante rijkdom, verkeersopstoppingen en luxe shoppingmalls, megadiscotheken en broeierige prostitutiewijken. Parken en speeltuinen ontbreken. Niet de meest geschikte plek om met kinderen naar toe te gaan, lijkt het op het eerste gezicht en vermeldt de Lonely Planet. Toch hebben wij er een prima tijd gehad, dankzij de vriendelijke bevolkingen, de betaalbare luxere voorzieningen, kindvriendelijke eetgelegenheden en accommodaties.

Phnom Penh is wel in een ander opzicht te vergelijken met de Thaise hoofdstad. Alle wegen in het land leiden naar de stad. Of het nu over land, water of door de lucht is. Een bezoek aan de stad is dan ook nauwelijks te vermijden, als je niet kiest voor een (duur) retourtje Siem Reap vanuit een van de buurlanden. Ook rondreizende gezinnen strijken neer in de stad en blijven vaak langer hangen dan gepland.

Het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields van Choeng Ek getuigen van de recente gruwelijke geschiedenis van het land. De meeste ouders kiezen ervoor in hun reis niet volledig voorbij te gaan aan deze geschiedenis en bezoeken deze plekken waarbij de kinderen veelal gedoseerd meekijken. Wel echt kindervermaak in de omgeving: Phnom Tamao Wildlife Sanctuary en het Phnom Penh Waterpark.

> Terug naar boven

Content for id "TellerGoogle" Goes Here